_A o
“7 lSI’"ﬂt Roger C. Sherman Wireless Regulatory Affairs

Senior Attorney 401 9th Street, NW, Suite 400
Washington, DC 20004
Voice 202 585 1924
Fax 202 585 1892

March 4, 2004

Via Electronic Submission

Ms. Marlene H. Dortch, Secretary
Federal Communications Commission
445 12" Street, S.W.

Washington, D.C. 20554

Re:  Notice of Ex Parte Communication
Nationwide Programmatic Agreement Regarding the
Section 106 National Historic Preservation Act Review
Process — WT Docket No. 03-128

Dear Ms. Dortch:

This letter is to inform you that on this date, Sprint Senior Attorney Roger C. Sherman
had a telephone conversation with Jeffrey Steinberg of the Spectrum & Competition Policy
Division, Wireless Telecommunications Bureau regarding the above-referenced proceeding. At
Mr. Steinberg’s request, Mr. Sherman forwarded the attached e-mail containing proposed
alternative language for the right-of-way exclusion.

Pursuant to Section 1.1206 of the Commission’s rules, this letter is being electronically
filed with your office. Please associate this letter with the file in the above-referenced

proceeding.
Respectfully, submitted,
=0
Roger C. Sherman
Attachment

cc: Jeffrey Steinberg



From: Sherman, Roger C [CC]

Sent: Thursday, March 04, 2004 10:48 AM

To: 'jeffrey.steinberg@fcc.gov'

Subject: FW: Proposed Exclusions Language.doc

Mr. Steinberg:
Attached is the language you requested.
Regards,

Roger Sherman

From: Sherman, Roger C [CC]

Sent: Wednesday, March 03, 2004 10:14 AM

To: 'Charlene Vaughn'; 'schamu@ncshpo.org'
Cc: John Fowler

Subject: FW: Proposed Exclusions Language.doc

Nancy/Charlene:

I drafted this quickly, but I think it gives you idea of what we hope to
accomplish for limited type of project (as seen in photos I sent your way).

Again, this language is intended to say that if we are within 50 feet of an
existing ROW (as specified by govt entity) and we are not adding structure
substantially larger than what is already there, we do not need to go to the
SHPO (although we do need to go to tribes). We do need to go to SHPO if the
portion of the ROW on which we seek to put the facility is (1) on an
historic property or (2) in an historic district

If you think there is basis for agreement here, I urge you to contact FCC
immediately. S

Let me know what you think,

Roger



Nancy/Charlene:
Here is what | propose (more or less) for the ROW issue we discussed.

To be inserted into exclusion section:

ROW Structures: State Historic Preservation Officer consultation is not required for Facilities
that are constructed within 50 feet of a right-of-way designated by a government for the location
of communications Towers or above-ground utility transmission lines and associated structures
and equipment and in active use for such purpose, provided:

1. The proposed Facility is not substantially larger than already existing
structures in the ROW. (Substantially larger will track the definition of
“substantial increase” as defined in the Collocation Agreement)

2. The proposed Facility does not rest on a portion of the ROW that crosses
an historic property or is within an historic district.

Tribal consultation is still required for Facilities that are constructed within 50 feet of a right-of-way
as defined above.



