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Judy Sello  Room 3A229 
Senior Attorney  One AT&T Way 
  Bedminster, NJ  07921 
  Tel: 908-532-1846 
  Fax:  908-532-1218 
  Email: jsello@att.com 
 
       April 18, 2005 
 
Ex Parte 
 
Ms. Marlene H. Dortch, Secretary 
Federal Communications Commission 
445 Twelfth Street, S.W., Room TW-B204 
Washington, DC  20554 
 

 
Re: AT&T Corp. Petition for Declaratory Ruling Regarding 

Enhanced Prepaid Card Services, WC Docket No. 03-133 &  
Order and Notice of Proposed Rulemaking, FCC 05-41, 
WC Docket No. 05-68 

 
Dear Ms. Dortch: 
 

AT&T hereby replies to Sprint’s April 5, 2005 ex parte response to 
AT&T’s March 28, 2005 Motion for a Stay Pending Appeal of the 
Commission’s February 23, 2005 Order in the above-captioned matter.1  In 
its stay motion, AT&T identified the fact it appeared that a number of 
carriers, including Sprint, are delivering such traffic without the originating 
calling party number (“CPN”) that would permit its jurisdictional 
identification.  Id. at 4-5. 

Sprint, while expressly conceding that it “does not deliver the 
complete calling party number on prepaid card calls in the call detail 
information that is furnished to the terminating carrier,” disputes AT&T’s 
conclusion that this action appears to result in an access charge advantage 
for Sprint.  Sprint ex parte at 2 (emphasis added). 

                                            
1  April 5, 2005 ex parte Letter from Michael B. Fingerhut, Sprint to 
Marlene H. Dortch (“Sprint ex parte”). 
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Sprint’s ostensible reason for “omitting the full calling party number 
in the call detail record is to ensure that when the call detail record is sent 
through Sprint’s billing system, the originating number will not be 
mistakenly billed for the prepaid call.”  This explanation, however, raises 
concern. 

First, even assuming, as Sprint asserts (ex parte at 2), that there were 
some anomaly with Sprint’s billing system that required “Sprint’s platform 
[to] strip[] the originating ANI from the call record that is sent to its billing 
system and to the terminating LEC,” Sprint could nonetheless pass along six 
digits (NPA-NXX) so that the terminating LEC would be able to bill on a 
jurisdictional basis in accordance with carrier access billing conventions, 
without any risk that Sprint would erroneously bill a prepaid card call to the 
originating number.  Thus, the Commission should carefully scrutinize 
Sprint’s assertion that its PIU factors are developed to properly account for 
the jurisdiction of prepaid card calls. 

Second, if Sprint’s billing system is dependent on CPN for billing the 
end user, Sprint presumably would also have to strip the CPN from other 
types of calls with alternate billing arrangements, such as calling card, third 
party billed, collect and toll-free (8YY) calls.  This raises serious questions 
about Sprint’s compliance with the duty to pass CPN per the Commission’s 
rules, 47 C.F.R. § 64.1601, as well as the extent to which Sprint must rely on 
PIU factors to properly account for access charges. 

One electronic copy of this Notice is being submitted to the Secretary 
of the FCC in accordance with Section 1.1206 of the Commission’s rules. 

 
      Respectfully submitted, 
 
      /s/ 
 
      Judy Sello 
 
cc: Daniel Gonzalez 

John Stanley 
Jessica Rosenworcel 
Scott Bergmann 
Michelle Carey 
Tom Navin 
Tamara Preiss 
Lisa Gelb 
Steve Morris 


