
 
 
 

 

 
 
 

 
September 28, 2007 

 
 

EX PARTE PRESENTATION 
        
Ms. Marlene Dortch 
Secretary 
Federal Communications Commission 
445 12th Street, SW, Room TWA325 
Washington, DC 20554 
 

Re: Implementation of the Telecommunications Act of 1996: Telecommunication 
Carriers’ Use of Customer Proprietary Network Information and Other 
Customer Information, CC Docket No. 96-115; Petition for Rulemaking to 
Enhance Security and Authentication Standards for Access to Customer 
Proprietary Network Information, RM-11277  

 
Dear Ms. Dortch: 
 
The United States Telecom Association (USTelecom) supports the Petition for Reconsideration of 
CTIA – The Wireless Association (CTIA) filed on July 9, 2007 in the docket above,1 including 
CTIA’s request for clarification regarding the definition of “address of record.”  USTelecom asks, 
however, that the Federal Communications Commission broaden the definition of “address of record” 
proposed by CTIA so that it is applicable to wireline customers as well as wireless customers.   
 
The definition proposed by CTIA is as follows:     
 

An “address of record,” whether postal or electronic, is an address that the 
carrier has associated with the customer’s account for at least 30 days; and, for 
the first 30 days following account establishment, is an address that the carrier 
has associated with the customer’s account upon activation of service. 

 
The term “activation of service” is a wireless term and is not as useful to the landline business 
 where a time lag may exist between establishing and activating an account. In the

                                                 
1  Implementation of the Telecommunications Act of 1996: Telecommunications Carriers’ Use of 
Customer Proprietary Network Information and Other Customer Information; IP-Enabled Services, 
CC Docket No. 96-115, WC Docket No. 04-36, Report and Order and Further Notice of Proposed 
Rulemaking (rel. Apr. 2, 2007)(“2007 CPNI Order”). 
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2007 CPNI Order, the Commission maintained that certain of the authentication requirements 
are not applicable to the initiation of service.2  USTelecom believes that the  
following definition is more applicable to both wireline and wireless service providers:  
 

Address of record.  An “address of record,” whether postal or electronic, is an 
address that the carrier was provided by the customer upon account 
establishment or initiation/activation of service and that has been in place 
continuously since that time, or if changed, that the carrier has associated with 
the customer’s account for at least 30 days. 

 
Pursuant to Section 1.1206(b) of the Commission’s rules, one copy of this electronic notice is being 
filed in the above-referenced docket.  Please call me if you have any questions. 

 
Sincerely, 
 
 
 
Kevin G. Rupy 
 

 
  

                                                 
2 See 2007 CPNI Order, Fn. 84. 


