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In the SECOND REPORT AND ORDER, MEMORANDUM OPINION AND ORDER, AND SECOND FURTHER
NOTICE OF PROPOSED RULEMAKING the Commission sought comment on several issues. My comments
follow.

I am a five year subscriber to satellite television with a technical understanding of how DBS systems work as
well as the understanding of how the end user – the public – is affected by decisions now facing the FCC.

The commission sought comment on carriage obligations under Section 338 of the Act. The commission is
correct in stating that “not all” receivers connected to the DBS system will be HD compatible. While I have a
certain level of trust in the satellite carriers not to strand “SD” customers by carrying stations in “HD” only, I
agree that the FCC should require that all local stations carried also be carried in a “SD” receiver compatible
format until the satellite carrier has deactivated all “SD” only receivers from their systems (or, alternatively,
blocked reception of “SD” locals on receivers in markets where all available locals are not carried in “SD”).

While I own a “HD” set and view “HD” programming, I believe that content is more important than format.
Satellite providers should be encouraged to continue their “SD” local-into-local carriage in all markets that they
currently serve. To make this service possible, satellite providers should be permitted to receive a “HD” signal
from any station and transmit it to their customer in “SD”.

If a station refuses to allow their signal to be downconverted to “SD” or refuses to provide a satellite carrier
with a suitable “SD” signal for use this should not prevent the satellite carrier from carrying other more
cooperative stations in the market. This would be the only exception to required “SD” mirroring ... but to better
serve the public, I believe that no station should be allowed to prohibit the carriage of their channel in “SD”.

I believe the IMMEDIATE goal of 2009 is to have every market available via satellite in “SD” that is currently
available in “SD”. This is a key to success of the digital conversion coming in February 2009 and is not
contrary to the Order (which requires all “HD”s to be carried in markets where one “HD” is carried) since many
of these markets will not have a single HD channel carried for many years.

On the issue of a single antenna – the rule as it stands today can still apply. All of the local market's channels
in “SD”  (including the required downconvert versions) must be on one antenna. All of the local market's “HD”
feeds must be on one antenna. That (under current law) does not need to be the same antenna for “SD” and
“HD” and does not need to be the same antenna as other programming offered. Continuing this interpretation
of the rules will give satellite carriers the most flexibility as they migrate their systems over to “HD” carriage.

What has not been addressed is the carriage of “sub channels” of a digital feed. I believe that sub channels
should be permitted on a channel by channel basis but not required on a “carry one/carry all” basis.

As noted ... the primary emphasis should be on continuing existing “SD” local channel feeds so customers, like
me, do not lose their local programming. I appreciate the FCC's efforts in this regard.


