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We are in receipt of your Petition filed on August 1,2007 on behalf of GEO Group, Inc.
In your petition you request that the ConmJission, pursuant to Section 10 of the
Communications Act of 1934 as amended, 47 U.S.C. § 160, forbear from application or
enforcement of relevant sections of the Act and the Commission's 1U1es in order to allow
state and local correctional authorities and private entities operating correctional facilities
to utilize 'jarnming" devices to prevent the use of wireless devices at correction facilities
and jails.

111is letter is to advise you that as your client appears to be neither a telecommunications
carrier nor a class oftelecommunications caniers, Section lO(c) of the Act would be
inapplicable to your petition, I and your petition would not be deemed granted should the
Commission take no action prior to the expiration of the one-year period from the date
your petition was received. You are further advised that if GEO Group nevertheless
proceeds under the assumption that its petition were deemed granted, it would,be doing
so at its own risk and would be subject to sanctions with respect to any violations of
statutory requirements or Commission rules from which the Commission had not
forborne enforcement.

This letter does not address the substantive merits of your petition or the relief it
requests,2 and is not intended to prejudice any action the Commission might take if and
when it were to consider the petition.

1 Section lO(c) provides in relevant part that "[a]ny telecommunications carrier, or class of
telecommunications carriers, may submit a petition to the Commission requesting that the Commission
exercise the authority granted under this section with respect to that carrier or those carriers, or allY service
offered by that carrier or carriers." 47 U.S.C. § 160(c) (emphasis added).

2 IlTespective ofthe merits of the petition and wl;1atever relief may be available, the sale or use of
transmitters designed to prevent, jam or intetfere with cell phone communications is prohibited by statute
and by the Commission's rules, and such action could be subject to enforcelllent action by the Commission.
Enclosed for your information and convenience is a Public Notice that addresses this issue: DA 05-1776,
Sale or Use a/Transmitters Designed to Prevent, Jam or Interfere with Cell Phone Communications is
Prohibifed in the United StGtes (June 27,2005).
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Federal Communications Commission
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Please let me know if you have any questions regarding this matter.
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JUliusp.Knap "
Chief,
Office of Engineering and Technology
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