Federal Communications Commission
Washington, D.C. 20554

February 28, 2011

Mr. Mark E. Crosby
President/CEO

Enterprise Wireless Alliance
8484 Westpark Drive, Suite 630
Mclean, VA 22102

Dear Mr. Crosby:

This responds to your letter of January 31, 2011, secking guidance as to whether certain
of your members must file an annual certification of compliance with section 222 of the
Communications Act (Act) and the Commission’s rules regarding customer proprietary network
information (CPNI)-- In particular, you ask whether wireless carriers that provide “push-to-talk.

[non-interconnected, ‘non-covered SMR,” wireless communication capabilities to BUsfess
cniemprise and public safety entities” must file an annual CPNI certification.

The Commission’s CPNI rules provide that “[a] tefecommunications carrvier must have
an officer, as an agent of the carrier, sign and file with the Commission a compliance
certification on an annual basis. . . . This filing must be made annually with the Enforcement
Bureau on or before March 1 in EB Docket No. 06-36, for data pertaining to the previous

calendar year.™ 47 C.F.R. § 64.2009(¢) (emphasis added). F_gwrﬁfﬁln
“telecommunications carrier™ is “any provider of telecommunicalions services' as defined in the

enlity provides interconnected voice over Intermet protocol services as defined in
47 CF.R. §93. See 47 CF.R. § 64.2003(0); 47 US.C. § 153(51). “Telecommunications

service,” in tum, means “the offering of telecommunications for a4 fee direc o the public, or to
SO TisSes T isers 36 1o be eoctively svarTable dTreatly o he BUbTE: sealese o e
facilities used.” 47 LU/ S.C. § 153(53). Your members' obligation to ¢ with section 222
%'ﬂluﬂim annual certification requirement. thus tumns on a case-by-case

they are “lelecommunications carriers.”

Sincerely,

A7 %

Austin C. Schlick
Gieneral Counsel



